joi, 5 iulie 2012

Robert Opatchi: ”Vrem să facem spectacol”

Noul antrenor al formaţiei C.S. Băneşti – Urleta este Robert Opatchi. Dealtfel acesta revine după un sezon la cârma echipei situate în partea de sud a Câmpinei.
-Cum te-ai hotărât să revii în fotbal, mai precis din nou pe banca tehnică?
-Consider că din fotbal nu am lipsit nici un moment. În viaţa unui antrenor sunt perioade când nu activează datorită unor conjuncturi de moment. Eu am fost conectat la tot ce înseamnă fotbal câmpinean şi nu numai. Legat de numirea mea pe banca tehnică a echipei din Băneşti lucrurile au fost destul de simple.
-Poţi să ne dai amănunte?
-Da. După alegeri, la nivelul comunei Băneşti au avut loc unele schimbări. Acolo sunt nişte oameni care înţeleg fenomenul sport în primul rând, oameni care vor să facă ceva în această direcţie. Mă refer la noul primar Gheorghe Stoica şi viceprimarul Mihai Ungureanu. Aceştia au găsit de cuvinţă să aducă un om de fotbal, Vasile Lăescu, fost jucător cu mulţi ani în urmă la Rapid Bucureşti. Lângă acesta se află consilierul Boncu, Ninel Dinescu şi nu în ultimul rând, Aurel Covrig, deasemeni oameni împătimiţi după fotbal. Contactat de ultimul, a urmat o întrvedere cu preşedintele Lăescu.
-Ce condiţii a pus antrenorul Opatchi?
-În primul rând au fost discuţii legate de ce se vrea de la echipă, de condiţiile pe care le poate asigura conducerea acestei echipe. În fotbal, fără să stimulezi jucătorii nu se mai poate. Aşa, aceştia preferă să joace la Fibec, nicidecum pe anumite stadioane unde să-şi rupă picioarele.
-Eşti mulţumit din punct de vedere financiar?
-Sincer vă spun, la acest nivel este bine.
-Cu cine vei pleca la drum?
-Antrenor secund va fi Claudiu Stoica, un băiat deosebit. Ca întotdeauna, mă bazez pe experienţa lui Florin Cristache, el având o influenţă pozitivă asupra celorlalţi jucători. Am făcut o primă reevaluare a lotului şi pot spune că cu mici excepţii nu vor fi plecări. În proporţie de 80% Florin Ene va activa în continuare la C.S. Băneşti. Se va întoarce de la C.S.M. portarul Andrei Lepădatu, căruia îi expiră împrumutul. În plus, voi încerca să întăresc lotul cu câteva piese „grele” pe care la momentul potrivit le voi anunţa.Un lucru la care eu ţin foarte mult este acela că săptămânal vom avea trei şedinţe de pregătire. Din start vreau să spun că mă voi baza pe jucătorii care vin la antrenamente. În acest sens, am promisiuni că un număr de cinci - şase jucători vor fi angajaţi iar din lotul de „18” cu care voi porni la drum, fiecare va avea o îndemnizaţie lunară de efort.
-Când vei suna adunarea?
-Pe data de 14 voi striga catalogul după care vom da drumul la antrenamente.
-Deci, la ce se pot aştepta iubitorii de fotbal din Băneşti?
-Vrem să facem spectacol, să atragem lumea la meciuri. Evident, vrem să mulţumim şi conducerea primăriei pentru eforturile care se fac la nivelul acestei grupări.