sâmbătă, 6 octombrie 2012

A.F.C. Brebu – Petrolistul Boldeşti 2-3

Anunţat ca unul dintre cele mai interesante jocuri ale etapei, stadionul din Brebu a avut parte de un număr mare de spectatori, dornici să asiste la un nou succes în contul favoriţilor lor. Ca un făcut, şi de această dată, antrenorii Săvulescu şi Bunea s-au confruntat cu probleme de efectiv, neputând beneficia de aportul lui Durbac şi Toader, suspendaţi pentru prea mult „roşu”.
Evident, acest lucru a contat mult în jocul gazdelor care au încercat prin ambiţie şi determinare să suplinească aceste absenţe. Încă de la început cele două echipe au pus accent pe cartea atacului. Primii care s-au apropiat mai periculos de poartă au fost jucătorii din Brebu prin Grigore (`10) şi G. Radu (`30) dar în minutul 33, acesta din urmă a gafat inexplicabil pentru experienţa lui. A profitat Petrescu, care cu un şut puternic la colţul lung a deschis scorul. Şocul acestui gol primit a făcut ca două minute mai târziu, oaspeţii să-şi mărească avantajul, Ene marcând cu un şut plasat de la 12 metri. Contrar aşteptărilor, elevii lui Robert Săvulescu au avut o revenire de senzaţie, reuşind o egalare care a reaprins speranţele întregii asistenţe. Mai întâi, Bunea a transformat cu siguranţă un penalti (`53) acordat în urma unui fault asupra lui Ştefan Voinea (foto) iar două minute mai târziu, acesta din urmă, un fel de Younes Hamza al Petrolului din sezonul trecut, a marcat cu o lovitură de cap. A venit însă minutul 81 şi o dată cu el o mare tristeţe pentru gazde, Lişiţă închizând tabela cu un gol contestat îndelung de jucătorii brebeni. Trăgând linie, jocul fotbaliştilor din Brebu a constituit din nou o surpriză plăcută, dacă se poate spune aşa, echipa exprimându-se pe gazon mult mai bine faţă de cea din sezonul trecut. Pentru aceasta urmează o nouă deplasare de „foc”, sâmbăta viitoate la Câmpina, contra C.S.M. – ului lui Nistoroiu şi Guran.
A.F.C.: Stănulescu (cpt) – Zamfir, Savu, R. George, Marcu, Niţă, Bunea, Motoroiu (`80 Baciu), Ciobotaru, Voinea, Grigore.
Antrenori: Robert Săvulescu şi Valentin Bunea
Petrolistul: Marinică – Lişiţă (`89 Cioc), P. Daniel, Stanciu, Pantelimonescu (`60 Pipoş), Micu (cpt), Bădu (`75 Costache), Petrescu, Ene (`80 Dumitrache), G. Bociu, Ionescu
Antrenor: Marian Ilie
Arbitri:Radu Danielenco - Valentin Dumitru, Adrian Calestru
Observator: Constantin Miclea

Declaraţii după meci:
Robert Săvulescu (antrenor A.F.C. Brebu):
”Am întâlnit una dintre cele mai bune echipe din campionat. Consider că prima repriză a fost a oaspeţilor după care noi am controlat primele 30 de minute din cea de a doua. Dar cum fotbalul greşeala aşteaptă, pe final am primit un gol pe care nu vreau să-l mai comentez. A contat şi lipsa lui Toader şi Durbac. Urmează o deplasare la Câmpina după care vom primi vizita formaţiei Chimia Brazi” .

Marian Ilie (antrenor Petrolistul):
Un joc disputat. După părerea mea meritam să-l câştigăm. Sincer, mă aşteptam mai mult de la elevii mei. Probabil că scorul de 2-0 i-a făcut să trateze jocul mai cu neseriozitate. Totuşi eram sigur că pe final adversarii noştri vor cădea. Felicit şi echipa gazdă pentru ardoarea cu care şi-a aparat şansele. Apreciez ca bun arbitrajul, neinfluenţând rezultatul final”.