joi, 28 februarie 2013

Bogdan Onuţ: “Suporterii sunt foarte importanţi pentru mine”

De departe, C.S.M. Câmpina este principala favorită la promovare, în condiţiile în care, Unirea Urlaţi nu mai emite pretenţii la un loc sub soare. Cu un lot valoros, mai ales prin ultimele achiziţii făcute, se pare că sarcina noului antrenor al echipei, Bogdan Onuţ, nu va fi una prea grea. Cu multă amabilitate, acesta a acceptat să răspundă la câteva întrebări.

-Aţi parcurs o perioadă de pregătire, timp în care aţi susţinut mai multe amicale. Sunteţi mulţumit de felul cum au răspuns jucătorii la comenzi?
-Sunt nişte băieţi care pot fi şi ei profesionişti. Mi-au demonstrat că pot avea încredere în ei.
-Unul dintre motivele care a dus la înlocuirea antrenorului Victor Roşca cu d-voastră, a fost acela de a forma o echipă cu un joc ofensiv. Este în măsură, actuala garnitură a C.S.M. – ului, să satisfacă exigenţele celor doi finanţatori?
-Normal. Asta mi-am dorit şi asta le cer elevilor mei. Voi cere să fim o echipă care să impunem un stil al nostru, propriu. Ca să câştigăm meciuri, trebuie să avem un joc bun, un joc ofensiv. Bine, vor fi şi unele momente care pot influenţa un joc, cum ar fi starea terenului, adversarii, arbitrii, dar noi urmărim să facem diferenţa pentru că totuşi suntem o formaţie cu pretenţii. Deci, în nici un caz nu ne vom mulţumi cu puţin.
-Prin recentele achiziţii făcute, a crescut şi apetitul de gol al echipei. Greşim?
-Nu. Un Vişan, un Bărăgan, un Bunea sunt jucători care le place golul. Totuşi, să nu se aştepte că vom face nu ştiu ce scoruri fluviu. Eu vreau să practicăm un joc ofensiv, bine organizat. Se poate câştiga şi la două, trei goluri diferenţă, dar repet, printr-un joc bine organizat.
-Sunteţi adeptul unui anumit sistem de joc?
-În momentul de faţă pot să spun că joc 4-1-4-1, dar pot schimba în funcţie de adversarii pe care îi vom întâlni.
-Cum se prezintă Gânju în acest moment?
-Gânju este într-o perioadă de revenire. El face zilnic antrenamente cu noi. Din punct de vedere fizic este foarte bine pregătit. Atunci când lucrăm cu mingea, nu are încă siguranţă maximă. Încă mai are puţină teamă. El trebuie să aibă curajul de a juca. Eu sper ca după primele patru, cinci etape să-şi facă reintrarea într-un meci oficial.
-Despre Michel Yao ce se ştie la această oră?
-Ştiu că acesta trebuia să vină de vineri, dar a pierdut avionul de la Bruxelles, urmând ca astăzi să-l avem printre noi.
-Un amănunt care ar trebui să vă intereseze. Şi C.S.M. – ul, ca de altfel şi Unirea, reprezintă numele municipiului Câmpina. Cum credeţi că va fi privită echipa pe care o conduceţi, de către iubitorii de fotbal câmpineni? Dacă s-ar face în acest moment un sondaj printre aceştia, mulţi nu ar ştii să pronunţe numele a 3-4 jucători. Senzaţia este că această echipă, oricând poate să-şi strângă “jucăriile” şi să plece.
-Legat de viitorul acestei echipe, am avut discuţii cu patronii clubului, şi am primit asigurări că au plecat la un drum serios, în care performanţa este obiectivul principal. Rezultatele bune sunt convins că vor aduce spectatori în tribune şi de ce nu, noi sponsori. Vreau să spun că îmi pare rău pentru faptul că nu am putut susţine măcar un amical, aici la Câmpina, în faţa lor. O echipă are nevoie de suporteri. Atunci când suporterii sunt lângă tine, deja şansele echipei cresc foarte mult.
-Ce credeţi că se va întâmpla în vară, atunci când multe zvonuri spun că va exista o fuziune?
-Să ştiţi că nu m-ar deranja o colaborare sau o fuziune cu cealaltă grupare câmpineană. Ar fi un lucru bun să formăm o echipă de Liga a II –a şi jucătorii buni să-i aducem din Câmpina. Eu cred că s-ar putea face un asemenea proiect, dar este nevoie de răbdare, de înţelegere.
-Antrenamentele pe perioada campionatului le veţi face pe stadionul “Rafinăria”?
-Din ce s-a discutat, 2-3 antrenamente le vom face pe acest stadion. Acum începe campionatul, iar vremea se va îndrepta.
-Un mesaj pentru iubitorii de fotbal câmpineni?
-Îi aşteptăm cu drag la meciurile noastre, pentru că aşa cum spuneam, avem foarte mare nevoie de ei. Cu cât sunt mai mulţi, cu atât ne vor ajuta să câştigăm. Cu toată sinceritatea spun că suporterii sunt foarte importanţi pentru mine şi o să le acordăm respectul pe care-l merită.